Kategoriarkiv: mentorsinfo

Läxor

Vi behöver förbättra läxinlämningsstatistiken i klassen. 12 st hade inte skrivit in i läsenkäten på bloggen till förra fredagen och idag lämnade inte 9 st in engelskläxan. Till i morgon förväntar vi oss att alla elever fyller i läsenkäten.
MVH Maria och Birgitta

Föräldramöte onsdag den 5/2 kl.18.30 – 21.00

Vi startar upp i aulan med ” Schysst på nätet” en utbildning med
organisationen ”Friends”.
Utbildningen handlar om att skapa ett schysst klimat på nätet för barn och unga.

Livet på nätet har suddat ut gränsen mellan skola och fritid så vi behöver alla vara delaktiga för att arbetet ska bli framgångsrikt. Denna kväll erbjuds föräldrar kunskap och praktiska verktyg för hur man kan förebygga kränkningar och bidra till ett schysstare klimat på nätet. Även lärare och övrig personal på skolan får samma utbildning som ni föräldrar får denna kväll. Eleverna kommer att se en teaterföreställning på skoltid där målet med föreställningen är att inspirera dem till att själva reflektera över det sociala livet på nätet och bli medvetna om de val som görs där.
 
Kl. 20.00 fortsätter vi i respektive klassrum där det bl.a blir information om våra klassbloggar.
Klassbloggarna kommer att ersätta informationen i Infomentor om läxor och aktiviteter men också användas i andra sammanhang när det gäller kommunikation mellan skola och elever.

Välkomna till en intressant kväll!

Åse Mellerstedt
Rektor

Rektorsbrev

Till alla föräldrar med barn på SMK

Efter ett långt jullov är vi nu igång på allvar igen. Alla elever har haft sina utvecklingssamtal och har nu en individuell utvecklingsplan för vårterminens skolarbete.
Antagningsveckorna för våra blivande fyror pågår fortfarande, våra musiklärare har träffat ca 200 sångglada barn.

Vi vill gärna att våra elever ska vara ute och få frisk luft under sina raster. Från och med den här veckan kommer Qben att ha uteverksamhet för våra mellanstadieelever under lunchrasterna.

Mellan den 20/1 och 7/2 pågår kommunens kundundersökning. Elever i årskurs 5 och 8 kommer att svara på en webbenkät i skolan. Föräldrar med barn i årskurs 5 får enkäten hemskickad med sitt barn och väljer själv om man vill svara på enkäten i pappersformat eller via webbsida. Föräldrar med barn i årskurs 8 får sin enkät hemskickad per post.

Nästa vecka kommer skolledningen och några av skolans lärare resa till London för att delta i seminarier, studiebesök och föreläsningar i samband med den stora IKT mässan (BETT). Resan är en del i vår satsning att utveckla det digitala lärandet på skolan.
Det innebär att vi kommer ha några vikarier på skolan under onsdag den 22/1 till och med fredag den 24/1.

Även den här terminen har vi Karolina Wikström anställd som fast vikarie. Vi har även anställt ytterligare en elevassistent, Julia Holmgård som kommer att arbeta på mellanstadiet och på Qben.

Onsdagen den 5 februari har vi föräldramöte på skolan, då har ni möjlighet att få kunskap och verktyg om hur vi vuxna kan förebygga kränkningar och bidra till ett schystare klimat på nätet för våra barn och ungdomar. Se bifogad inbjudan.

Med vänliga hälsningar,

Åse Mellerstedt
Rektor

Fika i morgon

Hej!
I morgon är det trevligt om eleverna har med sig lite fika, t.ex. saft och någon bulle eller kaka. Vi ska ha lite mys efter julpysslet. Eleverna ska även ha en påse med som de kan bära med sig när de går runt och gör saker på de olika stationerna. Morgondagen startar som vanligt med musik och vi börjar med pysslet kl 10. Dagen slutar vid två.
Ber om ursäkt för sen information men det är lite mycket nu… 🙂
Mvh Maria

Matte

På tisdag och onsdag nästa vecka ska eleverna ha prov på kapitel ett och två i matteboken. Vi håller just nu på att repetera här i skolan, men det kan även göras hemma och på läxläsningstider (mån och tors). Kap 1 handlar om tal och talmönster och kap 2 längd och räknesätt (algoritmer/uppställningar i addition och subtraktion). Provet har en grunddel med enpoängsuppgifter och en del med läsuppgifter och problemlösning. Utmaningar liknande extrauppgifterna i boken kommer även finnas med.

Ny blogg

Hej föräldrar och elever i 4Mb!

Som ni ser har vi skapaen ny blogg. 

Skriv in er mailadress för att följa denna blogg i stället.

Här finns fler funktioner och alla andra klasser på SMK har också fått fina sidor. Alla elever har fått ett inlogg och kan på så vis publicera sina arbeten när någon lärare säger till. Vi kommer se till att allt som skrivs på bloggen är i vänlig ton samt att inget läggs ut mot någons vilja.

Mvh Maria